„valóban megvizsgáljuk”

Tumor marker vizsgálatok

Tumor markereknek nevezzük azokat az anyagokat, amelyek a daganatos beteg testnedveiben emelkedett mennyiségben vannak jelen, míg a nem daganatos egyének testfolyadékaiban csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem mutathatók ki. Fontos egy kiindulási „egyéni alapérték” meghatározás, amelyhez a továbbiakban viszonyítani lehet a későbbi értékeket.

PSA vizsgálat

A prosztata rák szűrését szolgálja.

CEA vizsgálat

Igen értékes vizsgálat, számos daganat típusánál jelző értékű, pajzsmirigyrák, egyes tüdő és hörgődaganat féleségek, fej és nyaki rákok, gyomor bélrendszeri, máj, emlő, hólyag, petefészek, méh rosszindulatú folyamatai.

AFP vizsgálat

Elsősorban máj daganatokban, májban történő daganatos áttéteknél és here daganatoknál emelkedik meg az értéke. Enyhe emelkedettséget okozhatnak rendszeres alkoholfogyasztóknál a kórós májfunkciós értékek is, de bizonyos gyógyszerek is megemelhetik a normál értéket.

CA 19-9

Pozitivitást gyomor-bélrendszeri daganatoknál, hasnyálmirigy rák esetén, húgyhólyag rákban jelez.

CA-125

Elsősorban nőgyógyászati rákok kimutatására szolgál, de ajánlják gyomor-bélrendszeri rákok kiegészítő vizsgálatára is, ezért férfiaknál is elvégezzük.

CA 15-3

Emlőrák kimutatására használatos vizsgálat.

Nukleo-Med Kft.

NUKLEO-MED FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT Foglalkozás-egészségügyi és Járóbeteg Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:

7030 Paks
Kurcsatov utca 13.
alagsor 2.

Telephely:

Paksi Atomerőmű Zrt.
I. sz. orvosi rendelő
023/5 hrsz.

Kapcsolat:

Telefon: +36-75-507-744
Fax: +36-75-508-405
Email: nukleomed[kukac]nukleomed.hu

Adatkezelési szabályzat

EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minősítéssel rendelkezünk